Produkter

Nimue

www.mettecosmetique.se

  • nimue - den nya generationens derma cosmeceutical serie med en unik avancerad antiage-teknologi.
  • nimue - motarbetar hudens biologiska nedbrytning och skyddar mot yttre negativ miljöpåverkan.
  • nimue - ger resultat vid behandling av negativ miljöpåverkad hud, problemhud och hyperpigmenterad hud är unika.
  • nimue - innehåller inga artificiella doftämnen eller mineraloljor.
  • nimue - har ett prisvärt, miljövänligt refillsystem.
  • nimue - hemligheten bakom de fantastiska behandlingsresultaten är den rätta koncentrationen i den rätta kombinationen och i de rätta styrkorna av Alpha Hydroxy syror och A-vitamin samt anti-oxidanter som Alpha Lipoic syra, C- och E-vitamin-estrar.
  • nimue - lär huden använda sina egna naturliga funktioner för att återställa och bibehålla en hälsosam balans.
  • nimue - erbjuder resultatinriktade produkter/behandlingar för ansikte, kropp, man, ungdom samt mineral make-up.

Kalahari

Bead Project
Kalahari Spa har startat ”Kalahara Beads Project” i samarbete med olika Khoi San stammar i Kalahariöknen. Dessa stammar tillverkar vackra pärlor av skalet från strutsägg som vi använder till våra Kalahara Beaded Bracelets armband. Som en del av vårt Kalahari Beads Project avlönar vi ett antal utsatta kvinnor som sätter samman dessa unika armband åt oss. Alla förtjänster går direkt till de medverkande Khoi San folket i Namibia, Botswana och Sydafrika.


Kopan Preschool
Sedan vårt engagemang började, har Kalahari Spa installerat rinnande vatten till skolan och vi har gjort allt som är möjligt för att bevara det nästan utdöda Khoi San språket för framtida generationer. Språket N/u talas för tillfället enbart av sex personer i hela världen och Kalahari Spas bidrag är ovärderligt för det döende språket.

Miljöansvar
Kalahari Spa använder sig av naturliga råvaror från medlemmar av Afrikas Phyto Trade. Ingredienserna kommer från träden och växterna i Kalahariöknen, som exempelvis Baobabträdet, Kalaharimelonen, Jericho Rosen och Marulafrukten, som alla ingår i det afrikanska ekosystemet.

PhytoTrade är en ideell handelsorganisation, som hjälper inhemska fabrikanter att utveckla och marknadsföra deras naturliga produkter, utan att skada de naturliga resurserna. Phyto Trade befrämjar hållbar framställning och fair trade, och bidrar till den ekonomiska utvecklingen av södra Afrika och deras mål är att förbättra invånarnas liv.

Miljöcertifieringar
Ecolabel – Detta är den officiella europeiska priset till non-food produkter, som minimerar miljöpåverkningDen blå Ängeln (Blauer Engel) – är en tysk certifiering av produkter och tjänster med miljövänliga aspekterNAPM Recycled Mark – Detta märke ges till produkter vars papper innehåller minst 75 % äkta avfall.

Kalahari™ tänker på miljön, var god och återvinn.

All trä och papper som används i Kalaharis™ emballage och broschyrer, kommer från hållbara skogar, och är till 100% återanvändbart.
 
 

Om Kalahari 
Kalahari inspirerades av en extraordinär resa, vars ursprung påbörjades från de vidsträckta slätterna i Kalaharis öken. Grundaren och ägaren av Kalahari Spa, Carina Franck, växte upp på en farm mitt i Kalahari där sanddynerna och den öppna blå himlen formade hennes barndom.

- ”Från tidig ålder förstod jag att denna magiska plats och dess ödmjuka befolkning var något som alltid skulle vara en del av mig”.

Carina har det senaste årtiondet varit i frontlinjen vid den snabbt utvecklade skönhetsindustrin både lokalt och internationellt. Med sin passion för Afrika inspirerades Carina att utveckla en produktserie i absolut världsklass, en serie vars karaktär har lyckats fånga Kalahariöknen.

- ”Det var viktigt för min del att sammanfoga den kompletta Kalahariupplevelsen med dess råa miljöer, färgen från jorden och sällsynta dofter i denna framträdande produktserie”. ”Mitt fokus låg på att Kalahari-Spa-upplevelsen skulle erbjuda en intim resa genom öknens uråldriga hemligheter med dofter, ljud, beröring och vyer. Förväntningarna från dagens kunder har förändrats och vi har därför utformat en ultimat behandlingsupplevelse som tillfredsställer varje individs behov, genom att skräddarsy samtliga behandlingar”.

Varje produkt är fulländad i sin egen enkelhet där fokus alltid ligger på de naturliga ingredienserna från öknen. Hela teamet bakom Kalahari strävar efter perfektion och varje produkt har skapats utifrån en harmoni med naturen genom att stärka öknens sanna värde med växterna från Kalahari.

Vi har plockat samtliga växter och mineraler med och tagit den största möjliga hänsyn till öknens känsliga ekosystem. Vi samarbetar enbart med högt ansedda organisationer och certifierade hållbara källor. All våra förpackningar är helt återvinningsbara och allt papper vi använder är återvunnet.